vineri, 14 august 2020
Acasă > Externe > Un an de la puciul eșuat din Turcia. MAE transmite un avertisment pentru turiști

Un an de la puciul eșuat din Turcia. MAE transmite un avertisment pentru turiști

Astăzi se împlinește un an de la tentativa de lovitură de stat eșuată din Turcia, prin care s-a încercat răsturnarea regimul președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Istanbul că, în contextul împlinirii la data de 15 iulie 2017 a unui an de la tentativa de lovitură de stat, se preconizează a avea loc manifestări publice de amploare.

Din motive de siguranţă, autorităţile din Istanbul pot restricționa accesul în zonele în care vor avea loc manifestațiile, ceea ce va conduce la blocaje în circulaţia rutieră.

De asemenea, se anticipează blocaje pe podurile care traversează Bosforul, în special pe „Podul Martirilor din 15 iulie.

Se recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Istanbul la data de 15 iulie 2017 să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestații, să se delimiteze de orice acţiune de acest fel și să își programeze călătoria în Istanbul ținând cont de eventualele blocaje rutiere.

Cetăţenii români afectaţi de situaţie pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516 şi +902123583537.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://istanbul.mae.ro şi  www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Sursa: Comunicat MAE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *