vineri, 7 august 2020
Acasă > Eveniment > Un bărbat din Năvodari care aproape și-a tăiat o mână în timp ce lucra cu flexul putea să moară în aşteptarea ambulanţei

Un bărbat din Năvodari care aproape și-a tăiat o mână în timp ce lucra cu flexul putea să moară în aşteptarea ambulanţei

Insuficiența sistemului sanitar din România putea să facă o nouă victimă la Năvodari. Ambulanțele puține și suprasolicitate fac ca timpii de așteptare la solicitări de maximă urgență să crească nepermis de mult. Un bărbat din Năvodari care aproape și-a tăiat o mână în timp ce lucra cu flexul a așteptat 22 de minute până când un echipaj de salvare a ajuns la solicitare. Noroc cu medicii Centrului de permanență din Năvodari, care au acordat profesionist victimei primul ajutor până când a sosit Ambulanța de la Constanța.

Victima, un bărbat din Năvodari și-a secționat o mână în timp ce tăia cu flexul o țeavă metalică. A fost transportat instantaneu la Centrul medical de permanență de colegi. Aici, însă, au trecut 22 de minute până când o ambulanță a sosit ca să îl transporte la Spitalul Clinic de Urgență din Constanța. Norocul pacientului a fost că medicii Centrului din Năvodari sunt adevărați profesioniști, iar rana victimei a fost tratată impecabil în timpul de așteptare a Salvării.

„Am solicitat ambulanţa. A venit după 20 de minute. I s-a oprit sângerarea pacientului care a plecat în stare bună de aici, cu perfuzie, sângerare oprită, gheaţă pusă. Ambulanţierii au fost mulţumiţi de ce s-a făcut, dar a venit mai târziu. Probabil au avut şi alte solicitări” a declarat Gigica Florea de la Centrul medical de permanență Năvodari.

„Ambulanţe pentru Năvodari sunt numai două pe această rază care ajung pânp la Mihai Viteazu şi în momentul acesta una este în port, aşteaptă un echipaj de pe o şalupă cu o mână tăiată şi celălalt era plecat în judeţ. Am trimis echipaj de la Constanţa cu medic şi Năvodari – Constanţa, cam acesta este timpul estimativ de ajungere, cu traficul care este în sezonul estival” a precizat Laurențiu Bădescu, medic coordonator SAJ Constanța.

Întârzierea Ambulanței, fie și din cauze obiective, ar fi putut însemna, pentru victimă, sechele permanente sau, în cel mai rău caz, pierderea vieții. Autoritățile locale din Năvodari trag, cu această ocazie, un nou semnal de alarmă și încearcă să îi facă să conștientizeze pe cei cu putere de decizie ca orașul cu peste 30.000 de locuitori este unul dintre importantele centre urbane din Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *