Un consilier din Tuzla în vizorul ANI

  •  
  •  
  •  
  •  

Seria incompatibililor din administraţia publică locală constănţeană continuă astăzi cu un consilier local din cadrul Consiliului Local Comunal Tuzla. Potrivit unui comunicat, Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate şi în cazul lui Pîrvu Pîrvu,
consilier local în cadrul C.L. al Comunei Tuzla, Jud. Constanţa.
Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale. Inspectorii ANI au descoperit că alesul local ,,s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2009 – 28 decembrie 2009, întrucât a exercitat, simultan, calitatea de Consilier local în cadrul C.L. al Comunei Tuzla, Jud. Constanţa, şi funcţia de muncitor necalificat în cadrul Compartimentului Pază – P.S.I. al Primăriei Comunei Tuzla, fiind angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al Primarului Comunei Tuzla. Astfel, PÎRVU PÎRVU nu a respectat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea 161/2003, potrivit cărora <<Funcţia de consilier local […] este incompatibilă cu: calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv>>”.

Menţionăm faptul că, Pîrvu Pîrvu este şi în prezent consilier local în CL Tuzla şi este membru în Comisia pentru programe de dezvoltare economico-socială, buget-finanţe, administrarea domeniului public şi privat,agricultură, gospodărie comunală, protecţia mediului şi urbanism, conform site-ului Primăriei Tuzla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *