Un diamant alb, vândut la licitaţie cu peste 30 milioane de dolari

  •  
  •  
  •  
  •  

Un diamant alb de 118,28 carate, în forma unui ou, a fost vândut cu 30,6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s, luni, la Hong Kong.

Potrivit casei organizatoare, acest diamant este “unul dintre cele mai formidabile nestemate propuse vreodată la licitaţie” din rândul diamantelor transparente.

Diamantul, care are o puritate deosebită şi are mărimea unui ou de găină, face parte din clasa D – cel mai înalt grad de clasificare acordat de Institutul de mineralogie american.

Preţul de vânzare s-a înscris în intervalul estimat de casa organizatoare, ai cărui specialişti au evaluat nestemata, în septembrie, la un preţ cuprins între 30 milioane de dolari şi 35 milioane de dolari.

În 2012, un colecţionar a plătit 26,7 milioane de dolari pentru un alt diamant transparent care avea 101,73 carate.

Diamantul, vândut luni seară la Hong Kong, a fost descoperit în 2011 într-o mină dintr-o ţară din sudul Africii, al cărei nume nu a fost dezvăluit. În stare brută, nestemata a avut 299 de carate. Ea a primit şi un nume provizoriu – “diamantul oval magnific”.

Colecţionarii şi pasionaţii de pietre preţioase aşteaptă de acum cu mare interes scoaterea la licitaţie, în noiembrie, a unui diamant roz excepţional, estimat la peste 60 de milioane de dolari, în cadrul unei vânzări care va avea loc la Geneva.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *