Un elev din Valu lui Traian a fost prins cu pistolul la școală

  •  
  •  
  •  
  •  

Un elev de 16 ani este cercetat de poliție, după ce a fost prins cu un pistol de airsoft în incinta Școlii Gimnaziale Nr. 1, din Valu lui Traian. Adolescentul tocmai se pregătea să cumpere pistolul de la un alt tânăr, de 18 ani, care a intrat și el pe mâna autorităților pentru că a încercat să comercializeze o armă unui minor. Polițiștii, dar și reprezentanții Inspectoratului Școlar Constanța au demarat anchete în acest caz. Întâlnirea celor doi a avut loc în timpul unei pauze, la Scoala Gimnazială Nr.1 din Valu lui Traian, acolo unde minorul este elev în clasa a VII-a. Adolescentul a atras privirile înmărmurite ale tuturor în momentul în care a pus mâna pe pistol. Ulterior, le-a declarat autorităților că acesta era descărcat și că a vrut doar să-l probeze înainte de a-l cumpăra, fără intenția de a-l folosi în incinta școlii.

„Un elev de 16 ani în clasa a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Valu lui Traian a fost găsit de doamna directoare în timp ce primea un pistol cu bile de la un alt elev aflat în afara perimetrului școlar. Cazul a intrat în atenția Poliției care a demarat o anchetă, urmând ca în jurul unității școlare să înceapă procedura de sancționare a elevului. Elevul riscă scăderea notei la purtare sau eliminarea pe o anumită perioadă de la școală”, a declarat Cristina Ivan, purtător de cuvânt ISJ Constanța.

Vinovat este și tânărul de 18 ani, elev al liceului Decebal, din Constanța, pentru că a încercat să comercializeze arma unui minor. Ambii riscă acum să aibă probleme cu autoritățile. Arma a fost confiscată și trimisă la expertizare, în timp ce polițiștii continuă ancheta penală. Pentru că incidentul a avut loc în incinta unei unități de învățământ, Inspectoratul Școlar al Județului Constanța s-a sesizat imediat și a demarat o anchetă internă.

R Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *