Un elicopter al Armatei SUA a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București.

  •  
  •  
  •  
  •  

Un elicopter aparținând Armatei americane a aterizat forțat în sensul giratoriu din Piața Charles de Gaulle.

În timpul coborârii, aparatul de zbor a doborât doi stâlpi de iluminat, iar  două maşini au fost atinse de aceştia în cădere.

Di fericire, nimeni nu a fost rănit.

Incidentul a fost înregistrat în timpul zborului de antrenament executat, astăzi,  de Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Americane, pentru parada aeriană din 20 iulie, de Ziua Aviației.

Elicopterul de tip UH60 Black Hawk a raportat o defecţiune tehnică, astfel că s-a impus aterizarea de urgenţă.

”Pilotul a reușit să controleze aeronava astfel încât să nu fie victime, iar pagubele materiale să fie reduse.
Elicopterul militar participa, împreună cu alte aeronave, la o repetiție pentru manifestările organizate cu prilejul Zilei Aviației, 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor.
Siguranța cetățenilor este foarte importantă pentru noi și, de aceea, au fost dispuse măsuri pentru a evita producerea, pe viitor, a unor astfel de incidente, transmite MApN.

Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună efectuată  de Forţele Aeriene Române şi autorităţile militare americane.

“Partea de survol aerian la evenimentele de la ambele acţiuni care urmau să aibă loc – atât la Ziua Aviaţiei Române în 20 iulie, cât şi de la ceremonia de la Arcul de Triumf din 21 iulie, care este generată de încheierea misiunii în Afganistan – au fost anulate din ordinul ministrului Apărării Naţionale, deci ceremoniile se vor ţine fără zborul aparatelor de zbor”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *