Un eveniment muzical, descoperă talente de vârste fragede la Năvodari

  •  
  •  
  •  
  •  

Școala Generală “George Enescu” nu se dezminte: profesorii, dar mai ales elevii demonstrează că înclinațiile către artă, pasiunea și munca pot face casă bună chiar și cu micuții din clasa pregătitoare. Vorbim de elevi care cântă la pian și care sâmbătă, au dat un veritabil recital pe scena Centrului Cultural din Năvodari.

Concursul “Micul pianist” se află deja la a treia ediție și atrage tot mai mulți copii. Dacă la 5-6 ani unii se amuză, firesc, cu păpuși sau mașinuțe, pentru 16 elevi ai Școlii “George Enescu”, pianul a devenit deja jucăria favorită.

“Suntem la cea de-a treia ediție a „Micului pianist”, este un  proiect educațional desfășurat de doi ani de zile la Școala „George Enescu” din Năvodari. Participă 16 copii de la clasa pregătitoare până la clasa a VI-a”, a declarat Daniela Costea, profesor învățământ primar Școala “George Enescu”, din Năvodari.

Micuții au fascinat publicul cu recitaluri din arii celebre și au smuls aplauzele profesorilor și părinților prin îndemânarea cu care stăpânesc claviatura.

“De la o plăcere, de la o pasiune s-a ajuns la o mare manifestare, care pe an ce trece, dobândește amploare. Astăzi ne simțim ca niște mici slujitori, în fața unui lucru divin – muzica. Acest minunat dar de la Dumnezeu ni-l împărtășesc acești frumoși, mici slujitori ai acestui mare dar al lui Dumnezeu. Să le înmulțească și lor Dumnezeu darul, ca noi să ne bucurăm de aceste minunate făpturi pe care tot Dumnezeu ni le-a dat”, a declarat preotul Adrian Pătrașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *