duminică, 29 martie 2020
Acasă > Social > Un ghiozdan relaxat

Un ghiozdan relaxat

Adevărate pietre de moară. Așa sunt considerate ghiozdanele pe care elevii sunt nevoiți să le care zilnic în spate atunci când merg la școală.

Deși problema a fost dezbătută în ultimii ani, puține au fost soluțiile găsite și mai ales puse în practică. La liceul Emil Racoviță din Techirghiol problema pare să se fi rezolvat. Manualele se folosesc în format electronic direct pe tablele inteligente cu care au fost dotate toate sălile de clasă. În acest fel elevii nu mai sunt nevoiți să pună în ghiozdane manualele școlare. Proiectul care este unul pilot, se adresează elevilor din clasele I-VII, ale căror manuale pot fi descărcate de pe internet în format electronic. La liceul Emil Racoviță din Techirghiol toate sălile de curs sunt dotate cu table inteligente și fiecare profesor cu un laptop. În acest fel, manualul în format electronic se descarcă pe tabla inteligentă iar elevii nu mai au nevoie de cele tipărite. Vorbim de 4 sau chiar 5 manuale pe care elevii le cară zilnic și care în acest fel dispar din ghiozdane.

Inițiatorii proiectului s-au gândit și la elevii cu posibilități materiale mai reduse și care nu au acasă calculatoare.

Că ghiozdanul elevilor este prea greu și mult prea încărcat uneori cu lucruri inutile o recunosc și cadrele didactice.

În aceste condiții greul cade pe părinții care îi insoțesc pe copii la cursuri și le țin ghiozdanele până la intrarea în unitatea de învățământ. La fel se întâmplă și la terminarea orelor.

Medici avertizează și ei că un ghiozdan mult prea greu poate duce la deformări ale coloanei vertebrale și cred că implementarea unui astfel de program la nivel național ar fi necesar. Sau de ce nu, apariția unei legi care să limiteze greutatea ghiozdanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *