sâmbătă, noiembrie 16, 2019
Acasă > Eveniment > Un incendiu a izbucnit în cartierul Anadalchioi

Un incendiu a izbucnit în cartierul Anadalchioi

Neatenţia se plăteşte. A simţit-o astăzi pe pielea ei, o familie care locuieşte în cartierul constănţean Anadalchioi. Membrii familiei au fost treziţi de flăcările care au cuprins acoperişul unui grajd anexat mai multor gospodării din zonă. În orice clipă, exista posibilitatea ca incendiul să se extindă la locuinţele din vecinătate, aflate la mică distanţă unele de altele. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au reuşit să limiteze aria în care incendiul se propaga. Astfel, grajdul anexat mai multor gospodării a fost afectat, dar şi o parte a casei situate pe strada Ion Alexandrescu. Proprietara a povestit  cum a fost trezită de flăcări şi din ce cauză a fost produs nefericitul eveniment.

“Dormea cumnatul meu în casă și când ne-am trezit din somn am văzut dintr-o dată că ia casa foc. Cred că ori de la o țigară ori de la o lumânare, ceva ce a aprins el”, a spus proprietara.

Animalele aflate în grajd au putut fi scoase la timp, oamenii ieşind din curte cu caii şi căruţele. Totuşi, un măgar nu a mai fost scos şi a murit din cauza incendiului. Pompierii spun că flăcările au fost produse de o sobă lăsată nesupravegheată.

“Am stabilit cauza ca fiind efectul termic de la o sobă lăsată nesupravegheată, o sobă fără acumulare de căldură. Pagubele nu sunt mari, deoarece am reușit să am reușit să localizăm foarte repede și să limităm propagarea incendiului la cele șase case învecinate. Am găsit un măgar decedat în urma incendiului, dar am reușit să salvăm trei cai și un ponei”, a declarat George Nicolae, căpitan ISU Dobrogea.

Şi cum niciun necaz nu vine niciodată singur, proprietara casei spune că în această perioadă se pregătea să facă pomana fiicei, decedată în urmă cu un an. Acum, nici măcar nu mai are unde să o facă. La locul incendiului a sosit şi un echipaj al ambulanţei, însă din fericire nu au existat victime. Casele afectate de incendiu nu erau asigurate.

R Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *