luni, februarie 24, 2020
Acasă > Eveniment > Un incendiu de proporţii a izbucnit la un depozit en-gros din Constanța

Un incendiu de proporţii a izbucnit la un depozit en-gros din Constanța

Incendiul s-a produs în dimineața zilei de joi. Opt  echipaje ale pompierilor au intervenit la faţa locului, însă flăcările au cuprins toată marfa în care vânzătorii şi-au investit  banii.

“Intervenția a fost foarte dificilă din cauză că în depozit se aflau multe materiale combustibile. Am intervenit cu opt autospeciale, însă flăcările s-au extins rapid de la stand la stand. Am fost ajutați de echipajele de la Descarcerare și de cei de la Consal. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.”  a declarat locotenent-colonelul Dan Constantinescu, ISU Dobrogea

Din cauza flăcărilor violente, pompierii s-au luptat câteva ore cu incendiul şi au fost nevoiţi să suplimenteze atât echipajele, cât şi rezerva de apă.

Focul a distrus şi câteva autoturisme aflate în curtea depozitului, dar, din fericire nu au fost victime. Oamenilor nu le-a mai rămas decât disperarea pentru că, în preajma sărbătorilor de iarnă, şi-au pierdut locurile de muncă şi banii investiţi, rămânând cu credite pe care le vor plăti ani buni de acum înainte.

Nu sunt cunoscute cu exactitate cauzele producerii incendiului, dar există bănuiala că focul ar fi pornit de la un scurt-circuit produs la instalaţia electrică a unui stand. Cu toate acestea, deşi oamenii sunt revoltaţi, administratorul complexului susţine că nu ştie să fi existat vreo problemă  la instalaţia electrică.

Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea incendiului. Pagubele nu au fost estimate, dar depăşesc câteva milioane de euro.

Autor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *