Un nou detașament britanic, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO

  •  
  •  
  •  
  •  
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene

La  Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a avut loc, astăzi, ceremonia de certificare NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF), sosit în România în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană Întărită.

Detașamentul britanic, format din aproximativ 200 de militari (piloți și personal tehnic) cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO în următoarele patru luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române cu aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.
atru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat joi, 22 aprilie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Aceasta este cea de-a treia rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017 și 2018.

Misiunile de poliție aeriană, desfășurate în comun începând din anul 2017 și planificate în anul anterior dislocării detașamentelor, contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele aliate.

Sursa: MApN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *