Un nou dosar penal pentru Cristi Borcea. Sute de pastile psihotrope au fost găsite în celula sa

  •  
  •  
  •  
  •  

Cristian Borcea şi angajaţii de la Poarta Alba sunt cercetaţi pentru introducere şi folosire de substanţe psihotrope în penitenciar.

În timpul controlului ANP, s-au găsit sute de medicamente în celula lui Borcea, care puteau fi luate doar pe bază de reţetă de la psihiatru.‎

În perioada în care era închis la Poarta Albă, în celula lui Cristi Borcea s-au găsit 443 de comprimate, medicamente psihotrope. Chiar dacă ar fi avut prescripţie pentru toate medicamentele, acestea trebuiau să se afle la dispensarul penitenciarului, nicidecum în celula lui Cristi Borcea.

S-a constatat că la data de 22.07.2014, când se afla în custodia Penitenciarului Poarta Albă, a fost supus unei percheziţii în urma căreia în bagaje s-au găsit mai multe pungi cu medicamente. Printre aceste pungi se aflau un număr de 443 de pastile de medicamente psihotrope‎ (pentru acest tratament avea recomandare de la psihiatru)“, se arată într-un raport al Corpului de Control al ANP.

Totuşi, inspectorii care au făcut controlul susţin că din fişa medicală a lui Cristi Borcea nu rezultă că el ar avea nevoie de acele substanţe psihotrope, astfel că în cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar procurorii vor investiga cazul, urmând să stabilească de ce avea Cristi Borcea nevoie de respectivele medicamente. De asemenea, ei vor să afle cine l-a ajutat să introducă pastilele în penitenciar.

Cantitatea mare de substanţe psihotrope găsite asupra deţinutului nu se justifică. În plus, între cele 3 opisuri de medicamente ce îl privesc pe deţinutul Borcea Cristian existente la fişa lui medicală există mari discrepanţe ce nu pot fi justificate în ceea ce priveşte medicaţia psihotropă“, se mai arată în raport.

Într-o intervenţie la România TV, Gigi Becali i-a luat apărarea lui Cristi Borcea susţinând că pentru toate medicamentele acesta avea reţetă de la medic.

Avea aprobare pentru toate, nu au fost băgate pe furiş“, a spus Becali.

Cât priveşte aparat de fitness în celulă, am avut şi eu. Am obţinut aprobare şi făceam exerciţii la el. Până la poarta puşcăriei îl aduce cineva, de acolo îl cară angajaţii puşcăriei, se specifică în raport asta. Avea aprobare, repet“, a mai declarat Gigi Becali.

 

Sursa: romaniatv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *