Acasă > Eveniment > Un nou proiect important derulat de SC RAJA SA

Un nou proiect important derulat de SC RAJA SA

Peste 114.000 de beneficiari ai celor mai moderne servicii de apă şi canalizare vor avea parte de soluţii tehnice în premieră pentru România. Reprezentanţii companiei RAJA Constanţa au semnat miercuri, 4 iunie,  la Bucureşti, în prezenţa ministrului Mediului, un nou contract de finanţare europeană prin P.O.S. Mediu.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa – Ilfov“, în valoare de 49.717.609 euro cuprinde investiţii în trei unităţi administrativ-teritoriale: Constanţa, Buftea şi Corbeanca, de pe raza judeţelor Constanţa şi Ilfov.

„Proiectul va aduce îmbunătăţiri majore pentru 114.000 de locuitori. Doar 5% din locuitorii din Corbeanca au acces la servicii de apă, iar 77% din oamenii din Buftea au apă. La Corbeanca nu există canalizare, iar la Buftea doar 50% din oraş are canalizare“, a precizat Attila Korodi, ministrul Mediului.

„Salut iniţiativa RAJA, o companie constănţeană care a venit în ajutorul celor de la Ilfov, înţelegând necesitatea dezvoltării proiectelor de alimentare cu apă şi canalizare în toata România. Până la sfârşitul anului 2015 ar trebui să atragem 3 miliarde de euro, fonduri nerambursabile, ca să putem spune că am atras tot ce era ca finanţare pentru România. Anul acesta am reuşit să atragem peste 350 de milioane de euro“, a mai spus ministrul.

În cadrul acestui proiect, se vor realiza următoarele investiții: 95 de kilometri de reţea, 19 foraje pentru puţuri de adâncime medie, construcţia a două staţii de pompare cu funcţionare automată, a trei rezervoare cu o capacitate totală de înmagazinare a apei de 1.900 mc şi a trei staţii de tratare a apei potabile,  7.400 de branşamente noi la reţeaua de apă potabilă.

Tot în acest proiect este prevăzută realizarea unui sistem de canalizare cu vacuum, investiție unicat în România, care va avea loc în localitatea Corbeanca.

„Le promit locuitorilor din Corbeanca şi Buftea că operatorul va lucra şi îi va determina pe constructori să lucreze în trei schimburi şi, astfel, sigur vom finaliza proiectul până la 31 decembrie 2015“, a afirmat  Felix Stroe, Director general al SC RAJA SA, ținând astfel să precizeze că lucrările vor fi finalizate la termenul de execuție.

În cadrul acestui proiect, contribuția Guvernului României este de 3,9 milioane de euro, comunitățile locale vor contribui cu 360 mii euro, iar RAJA Constanța cu 13,5 milioane euro, diferența urmând a fi suportată din fonduri europene. RAJA este operatorul de apă din România cu cele mai multe proiecte cu finanţare de la U.E. și dorește ca,  în perioada 2014 – 2020, să acceseze fonduri de peste 500 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *