marți, decembrie 10, 2019
Acasă > Educatie > Un nou succes al mirciștilor în SUA

Un nou succes al mirciștilor în SUA

În perioada 26 – 28 iulie 2014 s-a desfășurat la Kennedy Space Center (Titusville / Florida) 21stAnnual International Space Settlement Design Competition, un concurs dificil la care au participat elevi din echipe calificate în etapele internaționale semifinale ale competiției (din Australia, India, România, SUA, Uruguay, Anglia, China, Canada, Țara Galilor, Argentina). În cadrul concursului, elevii au fost grupați de către organizatori (reprezentanți ai NASA și Boeing Company) în ”companii” structurate pe modelul companiilor comerciale actuale si cu obiect de activitate construcțiile aerospațiale. Aceste ”companii” s-au străduit să ofere cea mai bună soluție științifică, tehnică și economică la cerințele Foundation Society de a proiecta o a doua așezare umană pe Lună, pe fața nevăzută a ei. Aceasta așezare, denumită Balderol, rebuia să ofere condițiile impuse de cumpărător con form unui set de cerințe foarte precis (Request for Proposal).
Dacă doriți să vorbiți cu elevii, vă invităm să veniți mâine, 12 august la orele 09.00 la Colegiul Național Mircea cel Bătrân.
Membrii echipei noastre (coordonate de profesorul Ion Bararu) au fost: Duțescu Cristian și Tudor Matei de la Colegiul Național Tudor Vianu din București, și ”mirciștii” – unii binecunoscuți prin participarea la alte competiții științifice : Catană Diana Andreea, Anastase Diana, Burtoiu Bianca, Cozma Marina, Dobrin Costin, Popovici Matei, Breșug Cosmin, Nichita Emil, Dincă Bogdan și Mangri Tudor.
Pentru prestația deosebită de management în compartimentul Human Engineering, Marina Cozma a fost recompansată cu un premiu special, ”Richard Eduard” acordat celui mai performant manager din companie.
Concursul a fost foarte dificil, având în vedere timpul scurt pentu elaborarea proiectului (2 zile), problemele științifice, tehnice și economice de rezolvat, diferențele majore de nivel de instruire dintre elevi, diferențe de cultură și educație școlară etc. După terminarea proiectelor, fiecare companie a susținut ”oferta” în plenul concursului, în fața unui juriu internațional alcătuit din oameni de știință și ingineri de la NASA și Compania Boeing, răspunzînd întrebărilor acestora. Compania noastra, Grumbo AeroSpace (alcătuită din elevi din România, SUA, India și Australia) a ocupat un merituos loc secund.
În SUA acest concurs este foarte apreciat și sprijinit corespunzător. Iată lista sponsorilor competiției finale: Aerospace Education Competitions, American Institute of Aeronautics and Astronautics, NASA Johnson Space Center, Kennedy Space Center, Space Settlement Design Competition, San Jacinto College Aerospace Academy, NASA Alumni League, Northwest Area Education (Iowa) și Atlamtis Educational Services.
Echipa noastră (calificată în urma concursului semifinal regional EESSDC) a putut ajunge să participe la competiția finală din Florida prin amabilitatea Fundației Arbitrii Eleganței și Fii, care a suportat costurile de trensport și căreia îi mulțumim în mod deosebit și pe această cale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *