Acasă > Eveniment > Un procuror tulcean, urmărit penal pentru luare de mită

Un procuror tulcean, urmărit penal pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de GRIGORAȘ VICTOR, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În luna ianuarie 2014, la solicitarea unui administrator de firmă, în calitate de procuror D.I.I.CO.T. — Biroul Teritorial Tulcea, suspectul Grigoraș Victor a efectuat demersurile necesare în vederea găsirii unei căi de preluare, de la o altă unitate de parchet, a unui dosar penal în care persoana menționată era parte.

La data de 18.04.2014, pentru ‘ajutorul’ acordat, suspectul Grigoraș Victor a acceptat și primit suma de 600 lei pentru sine și un miel, în legătură cu care a dispus să fie remis unei persoane din anturajul său. Pentru același ajutor și de la aceeași persoană, la data de 28.04.2014, suspectul Grigoraș Victor a pretins o sumă de bani, pentru un agent de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea.

La data de 28.04.2014, suspectul Grigoraș Victor, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, a acceptat pentru sine promisiunea unui reprezentant de fapt al unor firme și suspect într-o cauză penală pe care o instrumenta, de a-i remite suma de 5.000 lei, pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu.

Acest act constă în intervenția suspectului Grigoraș Victor pe lângă conducerea D.S.V.S.A. Brăila și Ialomița, în scopul înlesnirii soluționării favorabile, de către aceste institutii, a solicitărilor de export formulate de firmele respective.

Suspectului GRIGORAȘ VICTOR i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *