vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Un român de 22 de ani, în Topul Forbes al celor mai valoroși tineri europeni

Un român de 22 de ani, în Topul Forbes al celor mai valoroși tineri europeni

Cornel Amariei, un român de 22 de ani, este considerat cel mai promițător cercetător european din domeniul industriei de către specialiștii de la revista Forbes, relatează digi24.ro.

Editorii revistei Forbes au fost convinși de către român prin proiectul Star Treck, un prototic de ochelari menit să le îmbunătățească semnificativ viața nevăzătorilor.

Ideea ochelarilor proiectați de Cornel Amariei sunt destul de asemănători cu cei ai celebrului personaj Star Treck, Geordi La Forge, în ciuda faptului că românul spune că nu aceasta i-a fost sursa de inspirație.

Numele ochelarilor este “Lumen”, ochelarii utilizează tehnologia de scanat 3D, precum și o serie de senzori cu vibrație, totul pentru a le îmbunătăți viața celor cu deficiențe de vedere.

“Se poartă ca o pereche de ochelari, are un senzor, numit un senzor tridimensional şi înţelege caracteristicile spaţiale ale mediului înconjurător. Practic, înţelege distanţa către fiecare obiect. Ştie că aici este o podea, un copac, o maşină şi tot aşa – şi toate aceste informaţii, pe care în normal văzul uman le captează, toate aceste mesaje le ia şi le transpune în mesaje electrice ce merg la creier”, a explicat tânărul.

Experții Forbes au fost impresionați de invenția tânărului, dar și de colaborările acestuia cu Apple și Airbus, precum și cu cele peste 70 de premii internaționale în domeniul informaticii.

“Acum există un top 30 sub 30 european, ce conţine 10 categorii – Industrie, Arte, Entertainment, Tehnologie şi tot aşa. Fiecare din aceste categorii are un lider de grup. Eu am fost onorat să fiu liderul pentru Industrie”, a completat Amariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *