miercuri, iunie 19, 2019
Acasă > Editorial > Un singur nume: Năvodari

Un singur nume: Năvodari

În sud-estul României, acolo unde marea îmbrățișează cu blândețe țărmul străvechiului sat pescăresc Zanauarda, se găsește cea mai nouă stațiune de pe litoralul românesc.

Situat între vechile cetăți membre ale Hexapolisului – Histria și Tomis, acest tărâm de legendă și tradiții  ale cărui izvoare istorice se regăsesc în urmă cu 6000 de ani, scăldat în soare și înmiresmat de briza mării, își deschide porțile tuturor celor ce doresc să se bucure de relaxare, liniște și visare.

Să vă mai spun că două din cele patru plaje românești ce au primit certificarea Blue Flag, se află aici, la Năvodari? Sunt deja renumite pentru curățenia, organizarea și serviciile pregătite cu tot ce este necesar pentru a satisface așteptările turiștilor și pentru a-i ajuta să se bucure pe deplin de soare și relaxare.

Magia noii stațiuni începe de la ieșirea din Mamaia și fascinează prin bogata ofertă de nisipuri fine, apă cristalină cu generoase zone pentru înot, prin zone pitorești de verdeață și prin multitudinea de spații de cazare – majoritatea – apărute în ultimii 4-5 ani, care mai de care mai cochete, ale căror deținători sunt dornici să își răsfețe oaspeții asfel încât să le ofere o vacanță de neuitat.

Largul mării, cândva străbătut de corăbiile care făceau comerț în această regiune, îți încântă privirea cu o paletă de culori ce se schimbă de la o oră la alta; malul apei, curat și primitor te îmbrațișează și te răcorește de arșița zilei iar nisipurile aurii, te descarcă de stres și îți redau bucuria de a trăi.

Iubitorii de istorie și arheologie ce vor să își ofere în timpul vacanței un moment de întoarcere în timp, trebuie să știe că în doar 40 de minute pot ajunge la cetatea antică Histria, locul în care vestigiile și atmosfera îi vor purta pe aripile imaginației în vremuri de mult apuse.

Accesul la Năvodari este posibil prin toate mijloacele de transport. La 21 de kilometri se află Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, unde zilnic, zborurile conectează Dobrogea cu principalele orașe din țară și multe capitale europene. Autostrada Soarelui poartă zilnic mii de turiști grabnici să ajungă la mare. Cea mai modernă șosea a județului, ce dezvăluie de-a lungul său vilele și hotelurile apărute ca peste noapte, vă oferă posibilitatea de a ajunge rapid din Constanța la Năvodari și de a vizita cu ușurință stațiunea.

Nimic nu renaște dragostea și pasiunea, mai mult decât o plimbare sub clar de lună, când marea își cântă veșnicia, de aceea Promenada este de departe locul cel mai agreat de iubitorii de plimbări romantice.

Restul, vă las să îl descoperiți singuri. Vă mai spun doar atât:  anul acesta, vacanța la mare merită să poarte un singur nume: Năvodari.

Cu drag de voi,  Sonia Enache

10 thoughts on “Un singur nume: Năvodari

  1. Orasul Navodari a evoluat foarte mult in bine in ultimi ani , trebuie sa ramanem uniti si sa aparam interesele Navodarenilor de actiunile si interesele strainilor !

  2. Apa e destul de murdară, e mult plastic aruncat de turiști.Plaja Navodari ar putea fi frumoasă și romantică, dar nu e, nici măcar bine curățată nu e. În rest… aglomerație de pensiuni care nu au toate drum asfaltat. Ca sa ajungi la Histria îți cam strici masina… E romanțat textul.

  3. Am vrea noi sa fie Navodariul cum il xescrieti in text …din pacate este foarte multa mizerie , chempingul de la Navodari e o cloaca imputita!! Dughene insalubre care se numesc terase, tarabe cu chiloti de baie atarnati pe marginea drumului , care si ala e numai gropi…totul te duce cu gandul la talciocurile de acum 50 -60 de ani…Rusine celor care se ocupa de amenajarea acestui chemping care arata mai bine pe vremea comunistilor..eu am copilarit aici si nu imi vine sa cred ce a ajuns acest colt de litoral!!!

  4. Cata rautate in comentarii! Da mai e de muncit in tabara dar in descriere se vorbeste de toata zona de la Mamaia pana la Histria! Si este o schimbare frumoasa fata de 5-6ani inainte,o vede cine vine an de an,mizeria e facuta tot de turistii care vin asa ca daca vrem curatenie trebuie sa o mentinem inainte de toate,apreciati ce s-a realizat si uitati-va ce lasati dupa ce v-ati petrecut concediul aici si in orice alt loc al tarii!

  5. Minciuni,minciuni,minciuni………LEBADA,PESCARUS,DELFINUL……..ce au fost……..si ce-au ajuns?!?!?!…….RUSINEA LITORALULUI!!!

  6. Sunt nascut in acest oras in urma cu 47 de ani, am muncit, trait, suferit aici, m-as fi bucurat sa aiba o alta soarta, dar e si vina noastra, am promovat idiotii, scursurile societatii, daca unul ca Matei, Calapod, si acum unul Chelaru au fost alesi primari…. Vedeti piata agroindustriala, iti rupi gatul pe strada aceea, zona zero a orasului, ieri o reparau, o lingura de asfalt, aruncata in praf,….sa vorbim si de pensiuni, doar betoane inghesuite, fara a respecta vreun detaliu arhitectonic, dar avem arhitect sef, un penal…soseaua catre Lumina, ..,..va trebui ca noi cetatenii, sa restituim milioanele de euro, Uniunii Europene, pentru aceasta, doar jaf si dispret vis a vis de locuitorii acestui oras!

  7. Draga Mariana ,nu stiu ce schimbare in bine vezi tu la Navodari…doar dezastru si jaf la tot pasul!! Chiciuri de statui si fantani trantite la repezeala sa nu zica prostimea ca nu sa facut nimic, sosele numai gropi ,praf si mizerie.In schimb cresc vilele si conturile angajatilor din primarie si a acolitilor lor. Toti hotii sunt consilieri …au intrat saraci lipiti in primarie si acum au toti masini de lux si vile pe malul marii…de unde sa mai ramana pt investitii in oras? La cati bani se incaseaza din impozite , ar trebui ca fie ca pe coasta de azur..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *