joi, 13 august 2020
Acasă > Eveniment > Un turist a fost atacat de un urs pe un traseu montan din județul Brașov

Un turist a fost atacat de un urs pe un traseu montan din județul Brașov

Un turist a fost atacat de un urs pe un traseu montan din județul Brașov. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD care îi acordă bărbatului primul ajutor. După ce va fi stabilizat, turistul va fi transportat la Spitalul de Urgență din Brașov pentru investigații medicale amănunțite.

Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Brașov, a declarat că bărbatul atacat de urs se afla pe un traseu montan în care au mai avut loc astfel de incidente.

”Bărbatul atacat de urs este conștient, a suferit răni în zona abdomenului, a pierdut foarte mult sânge, i se acordă primul ajutor de către un echipaj SMURD. Va fi evaluat și apoi transporat la Spitalul de Urgență Brașov. Un bărbat care se afla în aproiere a sunat la 112”, a spus Ciprian Sfreja.

”În această zonă s-au mai întâmplat astfel de evenimente în ultima perioadă, au mai fost persoane atacate de animale. Ar fi trebuit să fie evitată zona. Este o zona des întâlnită cu animale, cu urși. Turiștii care merg în această zonă se expun pericolului când aleg să urmeze acel traseu montan. S-au făcut averizări, vom vedea în perioada următoare ce măsuri se vor lua”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *