duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Politica > Undă verde pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Petre Tobă

Undă verde pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Petre Tobă

Fostul ministru al Afacerilor InternePreședintele Klaus Iohannis a dat undă verde procurorilor DNA pentru a începe procedurile de urmărire penală a fostului ministru de Interne, Petre Tobă, cercetat într-un dosar penal de corupție, în legătură cu dosarul lui Gabriel Oprea.

Șeful statului a trimis ministrului Justiției, Raluca Prună, cererea de urmărire penală a lui Petre Tobă, nu înainte de a o semna. În urmă cu câteva zile, procurorul general Augustin Lazăr a trimis preşedintelui Klaus Iohannis cererea DNA cu privire la începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru de Interne, în dosarul privind fapte de corupție la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri.

Potrivit DNA, la data de 1 aprilie, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă ar fi refuzat să declanşeze declasificarea parţială a unor documente solicitate de anchetatori, în dosarul în care Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Petre Tobă și-a dat demisia săptămâna trecută, iar funcția sa a fost preluată, prin decret prezidențial, de Dragoș Tudorache, fostul șef al Cancelariei Premierului Dacian Cioloș.

În urmă cu aproximativ 9 luni, fostul șef al Poliției Române depunea jurământul de investitură în funcția de ministru al Afacerilor Interne, în prezența președintelui României și a altor oficialități, după o ceremonie militară. După nici un an, Petre Tobă este acuzat de fapte de corupție, demisia sa fiind semnată de același președinte, care l-a investit în funcție.

Daniel Albu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *