duminică, februarie 23, 2020
Acasă > Eveniment > Unde s-a scăldat bărbatul suspect de Ebola

Unde s-a scăldat bărbatul suspect de Ebola

Autorităţile au declanşat o anchetă epidemiologică în cazul bărbatului suspectat de infectare cu virusul Ebola, după ce a reieşit că acesta a fost în Vama Veche după ce s-a întors din Nigeria.
Conform procedurilor, urmează să fie verificate, din punct de vedere medical, toate persoanele cu care bărbatul de 51 de ani a intrat în contact după revenirea în ţară. În astfel de cazuri, pacientul a fost izolat şi transferat în condiţii speciale de siguranţă de la Spitalul Judeţean Ploiești la Institutul „Matei Balş“ din Capitală. Aici, în urma probelor recoltate, se va stabili, în cel puţin 72 de ore, dacă este sau nu infectat cu virusul Ebola.

„Din informaţiile care au ajuns şi la urechile noastre, bărbatul care este suspectat de Ebola ar fi stat la Vama Veche în perioada 25-30 iulie, perioadă în care noi chiar am efectuat câteva teste de control a calităţii apei. Noi am prelevat în acea perioadă analize de apă, unde nu a ieşit nimic anormal, dar aşteptăm rezultatele de la institutul Matei Balş din capitală“, a declarat pentru ZIUA de Constanţa Cristina Schipor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa.

Sursa: www.ziuadeconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *