Acasă > Comunicate > Unelte de pescuit comercial, plase în lungime de 500 metri şi 66 kilograme de somn confiscate în Delta Dunării

Unelte de pescuit comercial, plase în lungime de 500 metri şi 66 kilograme de somn confiscate în Delta Dunării

BULETIN INFORMATIV

11.03.2013

În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Unelte de pescuit comercial, plase în lungime de 500 metri şi 66 kilograme de somn confiscate în Delta Dunării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţie.

În urma unei acţiuni de cooperare cu A.N.P.A. au fost ridicate în vederea confiscării plase de pescuit în lungime de 500 metri.

● În data de 10.03.2013, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au oprit pentru control o ambarcaţiune din fibră de sticlă cu motor, în care se aflau o persoană de sex masculin şi una de sex feminin.

În ambarcaţiune au fost descoperite opt unelte de pescuit tip pripon cu 240 cârlige şi cantitatea de 66 kilograme de peşte din specia somn.

Cele două persoane, domiciliate în oraşul Sulina, nu au putut prezenta autorizaţia de pescuit comercial.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării uneltele de pescuit comercial, iar cantitatea de peşte, evaluată la 528 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa autorizaţiei/licenţei de pescuit comercial”, „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de tip comercial” şi „transportul fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

● În data de 09.03.2013, în intervalul orar 07.00 – 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sulina au acţionat în cooperare cu reprezentanţii A.N.P.A., descoperind plase de pescuit în lungime de 500 metri, abandonate în apă.

Plasele au fost ridicate în vederea confiscării, conform procedurilor legale, de reprezentanţii A.N.P.A.

Trei autoturisme cu certificate de inspecţie tehnică false, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă, respectiv pe raza municipiului Tulcea, trei autoturisme înmatriculate în R. Bulgaria, conduse de cetăţeni români, ale căror certificate de inspecţie tehnică erau false.

● În data de 08.03.2013, în jurul orei 08.00, la P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români care conduceau un autoturism marca Volkswagen Sharan, respectiv BMW model 318, ambele înmatriculate în R. Bulgaria.

Verificările au stabilit faptul că certificatele de inspecţie tehnică ale autoturismelor în cauză sunt false.

● În aceeaşi zi, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Tulcea l-au identificat în trafic pe B.A., în vârstă de 29 ani, care conducea un autoturism marca Ford Escort, înmatriculat în R. Bulgaria, al cărui certificat de inspecţie tehnică este fals.

Cei trei conducători auto, domiciliaţi în judeţele Constanţa, Suceava şi Tulcea, au declarat că au achiziţionat autoturismele de la diverşi cetăţeni bulgari fără a cunoaşte că documentele erau false.

Bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Marfă susceptibilă a fi contrafăcută, descoperită în P.T.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Ostrov articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni români încercau să le introducă în ţară în vederea comercializării.

În data de 09.03.2013, în jurul orei 14.00, în P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, care călătoreau pe jos dinspre R. Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele celor doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Brăila, articole de îmbrăcăminte sport susceptibile a fi contrafăcute.

Persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa deţinută şi nici acordul titularilor mărcilor înregistrare pentru punerea în circulaţie a produselor ce purtau însemnele disticitive.

Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 1.400 lei dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea confiscării şi trimise spre expertizare.

Bărbaţii, cu vârste de 21 şi 24 ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *