UNICEF se asociază oficial cu cea de-a 5-a ediție a World Nomad Games

Astăzi, UNICEF Kazahstan a devenit partenerul oficial non-profit al celei de-a 5-a ediții a Jocurilor Mondiale ale Nomazilor. UNICEF Kazahstan și Direcția pentru pregătirea și găzduirea celei de-a 5-a ediții a Jocurilor Mondiale Nomade au semnat un memorandum de înțelegere pentru a promova incluziunea și a proteja drepturile copiilor la unul dintre cele mai importante evenimente sportive din acest an.

Nail Nurov, șeful Direcției, și Dr. Rashed Mustafa Sarwar, reprezentantul UNICEF în Kazahstan, au participat la ceremonie. În discursul său, dl Nurov a subliniat că cooperarea UNICEF va contribui la a face ca aceste jocuri să fie nu doar spectaculoase, ci și sigure pentru copii, protejându-le drepturile și asigurand-le participarea la activități semnificative. “Jocurile naționale tradiționale au un potențial educațional uriaș [deoarece] au totul pentru dezvoltarea cu succes a copiilor. Ele ajută la extinderea înțelegerii copiilor cu privire la cultura lor nativă și transmit experiențe sociale din generație în generație. Suntem foarte bucuroși să avem ca partener UNICEF, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii. Acest lucru conferă celor 5 Jocuri un statut special și acordă prioritate valorilor familiale ale poporului nostru.”

Sportul și activitățile fizice sunt importante pentru fiecare copil. Acestea contribuie la abilitățile de conducere și la dezvoltarea socială a copiilor, îmbunătățind în același timp sănătatea și bunăstarea acestora. În timp ce premiile oferă recunoaștere și stimulente, simpla participare la competițiile sportive îmbunătățește sănătatea mentală a copiilor și adolescenților.

UNICEF are plăcerea de a sprijini World Nomad Games în promovarea unui mediu incluziv și de susținere pentru toți copiii. “Dreptul la joacă este consacrat în Convenția privind drepturile copilului. Anul acesta, Kazahstanul sărbătorește 30 de ani de la ratificarea Convenției și suntem foarte încântați că World Nomad Games, unul dintre cele mai mari evenimente sportive internaționale [din Kazahstan], a acordat prioritate acestui drept. Parteneriatul nostru va viza părinții și îngrijitorii pentru a încuraja jocul semnificativ cu copiii”, a declarat Dr. Rashed Mustafa Sarwar.

Memorandumul include o gamă largă de inițiative care vizează creșterea gradului de conștientizare a drepturilor copilului, asigurarea incluziunii și furnizarea de sprijin tehnic pentru organizarea de activități recreative. În special, UNICEF va instrui în mod activ voluntari și va organiza activități educaționale și ateliere interactive pentru copii și părinții acestora la Etno-Aul. UNICEF va participa, de asemenea, la programul științific prin împărtășirea rezultatelor studiilor naționale privind alimentația sănătoasă și echilibrată pentru copii și a standardelor internaționale recomandate.

Jocurile Mondiale ale Nomazilor vor avea loc la Astana în perioada 8-13 septembrie 2024 și vor avea aproximativ 2.500 de participanți din 89 de țări în 21 de sporturi competitive. Acest eveniment grandios nu va fi doar o sărbătoare culturală și sportivă, ci și o platformă de promovare a mesajelor cheie privind drepturile și incluziunea copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *