Acasă > Eveniment > Universitatea Ovidius își alege rectorul

Universitatea Ovidius își alege rectorul

Universitatea Ovidius își alege noul rector. Scrutinul a început luni la ora 8 dimineață și se va încheia la ora 20. În cursa pentru cea mai înaltă funcție din unitatea de învăţământ superior s-au înscris trei candidați: Sorin Rugină, Doina Catrinoiu și Rodica Stănculescu.

Alegerile se desfășoară în clădirea care adăpostește cantina de pe bulevardul Mamaia. La urne sunt așteptate 755 de persoane cu drept de vot.

„Avem trei candidați. Cel care va câștiga 50% plus unu din voturile exprimate va fi rector. Dacă nu va întruni nimeni această majoritate, va fi un tur doi, în data de 15 mai. Pentru cvorum, trebuie să avem o prezență de peste 50% dintre cei cu drept de vot. Nu ne facem probleme, pentru că data trecută am avut o prezență la vot de 84%” a afirmat Daniel Citirigă, purtătorul de cuvânt la Universitatea Ovidius.

În cazul în care niciun candidat nu va obține jumătate plus unu din voturi va exista un tur doi, care ar urma să aibă loc pe data de 15 mai. Din comisia pentru votare fac parte și studenți ai universității.

„După aceste alegeri îmi doresc o universitate bună, curată, în care să avem toți speranțe, să putem învăța și să fie totul ok. Oricine va veni și va dori să facă ceva bun, se va face fără probleme”, ne-a spus Costin Ionuț, student, unul dintre cei cu drept de vot.

Reamintim că anul trecut, în luna iulie, Universitatea Ovidius a fost implicată într-un imens scandal ce l-a avut ca protagonist pe rectorul, Dănuț Epure, arestat pentru acuzații de luare de mită în formă continuată. Interimatul a fost realizat de profesorul Ion Bordeianu, care a renunţat la această funcție, însă Senatul Universității nu i-a acceptat demisia și astfel a fost nevoit să conducă instituția până la desemnarea unui nou rector.

Redactor: Bogdan Bolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *