vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > Unsprezece clujeni au fost păcăliți de un patron străin.

Unsprezece clujeni au fost păcăliți de un patron străin.

Visul frumos al locurilor de muncă din străinătate se transformă, de cele mai multe ori, într-un adevărat coșmar. Este și cazul a unsprezece clujeni care au plecat la lucru în Italia, dar nu şi-au primit banii promişi, ba chiar susţin că au fost ameninţaţi de patroni. Mai mult, timp de cinci zile, nu au avut parte de mâncare, apă caldă sau electricitate.

Foarte mulți români dornici de un trai mai bun sunt atrași de promisiunile patronilor străini, însă, odată ajunși la fața locului, constată că acestea au fost doar minciuni. Pățania celor 11 clujeni nu este prima de acest gen. Nevoia de bani i-a făcut pe aceștia să îşi lase familiile și prietenii din țară și să plece la muncă în Italia. Oamenii au văzut anunţul pe internet și au avut încredere pentru că firma care îi angajase era românească, iar locurile de muncă erau bine plătite. Ei ar fi trebuit să lucreze la un hotel, pentru 700 de euro pe lună. Bărbaţii urmau să lucreze pe post de bucătar-ospătar, iar femeile, cameriste. Odată ajunși acolo, toate promisiunile s-au dovedit a fi minciuni. Oamenii povestesc că au fost trataţi ca prizonierii din moment ce, în afara orelor de program, nu aveau voie să părăsească locul în care erau cazaţi.

În cele din urmă şi-au făcut bagajele și au plecat acasă. Când au revenit în ţară, clujenii au căutat firma care le-a intermediat plecarea pentru a-și lua banii promiși, dar au găsit lacătul pe uşă. Hotărâți să găsească dreptate, au depus plângeri la Poliţie şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Inspectorii ITM s-au sesizat imediat și au deschis o anchetă. Oamenii spun că vor acţiona în judecată firma care i-a dus în Italia, pentru a-şi recupera toţi banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *