Acasă > Politica > Unul dintre remaniații lui Ponta: Răzvan Nicolescu

Unul dintre remaniații lui Ponta: Răzvan Nicolescu

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, şi-a anunţat, sâmbătă, pe Facebook plecarea din Guvern. Postul pe care îl deţinea Nicolescu nu se va mai regăsi în cabinetul pe care îl va propune Victor Ponta în Parlament, Departamentul pentru energie urmând să fie integrat în cadrul Ministerului Economiei.

Răzvan Nicolescu a anunțat pe pagina sa de Facebook că pleacă din fruntea Departamentului pentru Energie, precizând că premierul Victor Ponta i-a comunicat că vrea ca Departamentul pentru Energie să fie reintegrat în Ministerul Economiei, care ar urma să aibă un ministru politic.

 Mesajul postat de Răzvan Nicolescu pe Facebook:

„Am discutat, astazi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmeaza. Mi-a comunicat ca isi doreste un nou concept: lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei si numirea unui ministru politic.

I-am multumit pentru ca mi-a dat sansa sa fac ceva pentru Romania in aceste 10 luni. I-am comunicat ca nu ma intereseaza nici o alta functie publica in Romania si l-am rugat sa continue reformele incepute in energie: finalizarea straregiei energetice intrata in ultima sa faza, imbunatatirea eficientei companiilor de stat, cresterea transparentei si a integritatii, depolitizarea sectorului, atragerea tinerilor in administratia care gestioneaza sectorul energetic.

Despre bilantul acestor luni, despre reusite si nereusite, dar si despre planurile mele de viitor…..in urmatoarele zile.

Un lucru e cert : voi continua ca Presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie (ACER), mandatul pe care l-am primit de la Consiliu UE expirand in anul 2016. Aceasta pozitie nu are nici un fel de legatura cu sistemul de administratie din Romania”.

Premierul Victor Ponta a declarat că, în cursul zilei de duminică, va avea loc o întâlnire a liderilor Coaliţiei pentru definitivarea structurii noului Cabinet restructurat.

“Mâine (duminică – n.r.) vom discuta despre structura Guvernului. Astăzi lucrăm la agenda de acţiuni prioritare pentru a o definitiva”, a declarat Victor Ponta la sediul PSD, la finalul Comitetul Executiv Naţional al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *