Urmăriți internațional, aduși în țară de polițiști. Printre ei se află și un constănțean

Poliția Română a adus în țară, în perioada 3-7 iunie,  9 persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 52 de ani, ce aveau emise pe numele lor mandate de executare a unor pedepse privative de libertate sau mandate de arestare preventivă.

Persoanele în cauză au fost aduse din Germania, Marea Britanie și Spania, mandatele fiind emise pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor, furt calificat, lovire, complicitate la tentativă de omor, tentativă de omor, fals, constituirea unui grup infracțional organizat, infracțiuni la regimul circulației și skimming (falsificare carduri).

Cooperarea a fost realizată prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească, din cadrul I.G.P.R., iar cei în cauză au fost încarcerați, în vederea executării mandatelor sau sentințelor, după caz.

Exemple:

1. La data de 7 iunie a.c., un bărbat de 38 de ani, din Bacău, urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă de omor, a fost escortat din Marea Britanie, fiind condamnat de Tribunalul Bacău la 12 ani și 2 luni de închisoare.

2. La aceeași dată, a fost adus un bărbat de 34 de ani, din Constanța, urmărit internațional, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Acesta a fost adus din Germania, având emis de către Tribunalul Dâmbovița, pe numele lui, un mandat de arestare preventivă.

3. Tot la data de 7 iunie a.c., a fost adus un bărbat de 33 de ani, din Galați, urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de skimming (falsificare carduri). Acesta a fost adus din Germania, având emis de către Tribunalul Iași, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani.

Sursa: Poliția Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *