sâmbătă, 4 aprilie 2020
Acasă > Eveniment > USS Jason Dunham, în Marea Neagră

USS Jason Dunham, în Marea Neagră

Distrugătorul Jason Dunham, aparținând Flotei a 6-a americană din Mediterana, intră astăzi în Marea Neagră, informează romanialibera.ro.

„Prezenţa acestei nave în Marea Neagră demonstrează angajamentul Statelor Unite de a acţiona alături de aliați pentru a spori securitatea maritimă, pregătirea şi capacitatea navală, precum și angajamentul de a aduce pacea și stabilitatea pentru aliații noștri din NATO din regiune”, a anunțat comandamentul Flotei a 6-a.

Comandamentul a precizat că distrugătorul vine în Marea Neagră pentru a participa la Operațiunea Atlantic Resolve.

Exercițiile militare din cadrul Atlantic Resolve se desfășoară de-a lungul anului 2015 și reprezintă cea mai amplă desfășurare de forțe americane în Europa, din acest an. România și Bulgaria participă și ele la Atlantic Resolve, cu toate categoriile de forțe – terestre, navale și aeriene.

Nava Jason Dunham face parte din clasa distrugătoarelor Arleigh Burke și este unul dintre cele mai noi vase militare americane, intrat în serviciul US Navy în anul 2010.

Jason Dunham a mai fost în Marea Neagră în anul 2012, când a participat la exercițiul Sea Breeze, împreună cu navele militare ale Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *