miercuri, iunie 19, 2019
Acasă > Eveniment > Vacanță în siguranță, pe litoral

Vacanță în siguranță, pe litoral

Ministerul de Interne și Serviciul de Telecomunicații Speciale au lansat pe litoral a patra ediție a campaniei de informare și prevenire „Vacanţă în siguranţă!”. Campania „Vacanţă în siguranţă!” se adresează cu precădere familiilor cu copii mici, aflate în vacanţă pe litoralul românesc, urmărind creşterea gradului de informare a părinţilor în ceea ce priveşte modalităţile de acţiune în cazul dispariţiei unui copil.

“În cazul în care aveți probleme pe mare, marea este agitată, trebuie să apelați numărul 112 sau 9590 la Garda de Coastă”, a declarat insp. Alice Ioniță, Garda de Coastă.

“Anul acesta ne-am axat cu precădere pe familiile care își petrec concediul pe litoralul românesc, care au copii. Anul trecut am avut peste 100 de copii care s-au pierdut, și din fericire, toți au fost găsiți”, a declarat insp. principal Marius Militaru, M.A.I.

Angajații Ministerului de Interne distribuie brăţări pentru copii, acestea putând fi inscripţionate cu numărul de telefon al părinţilor şi numele copilului, astfel încât, în situaţia în care minorii se vor rătăci în locurile aglomerate de pe litoral, să poată fi ajutaţi să ajungă, în cel mai scurt timp, alături de părinţii lor.

“Numai anul trecut, Jandarmeria, Poliția, Ministerul Afacerilor Interne au găsit 104 copii pierduți, care au fost redați părinților”, a declarat Sorin Trancă, purt. cuv. IJJ Constanța.

Cu ocazia lansării campaniei a fost operaţionalizat şi site-ul www.infolitoral.mai.gov.ro, ce va oferi detalii privind locaţiile de unde se pot ridica, gratuit, brăţările. Totodată, la aceeaşi adresă, sunt postate informaţii utile despre misiunile derulate de către angajaţii M.A.I. în staţiunile de la Marea Neagră. Site-ul conţine şi informaţii privind numerele de telefon la care pot suna turiştii aflaţi în situaţii de urgenţă, dar şi date de contact ale unităţilor de poliţie din staţiunile de pe litoral.

“Avem și la Radio Vacanța spoturi, care se difuzează după cele cinci buletine de știri în limbi străine – în engleză, în franceză, în germană, în rusă și în italiană. Vocile care au înregistrat aceste spoturi 112 sunt chiar vocile operatoarelor care răspund la apelurile de urgență 112”, a declarat Adrian Fulea, purt. cuv. STS.

Acțiuni similare se vor desfăşura pe toată perioada sezonului estival 2013, fiind organizate de către Ministerul Afacerilor Interne, la care vor participa Inspectoratul de Poliţie, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Inspectoratul de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Garda de Coastă și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *