luni, februarie 24, 2020
Acasă > Social > Vacanţă prelungită pe litoral

Vacanţă prelungită pe litoral

După îndelungi insistențe, propunerea hotelierilor a ajuns pe masa Executivului. Maria Grapini, prezentă joi, pe litoral, a înaintat Ministrului Educației o scrisoare prin care cere ca vacanța elevilor să înceapă mai devreme, mai exact de la 1 iunie, pentru a ajuta turismul de la Marea Neagră.

”Scrisoarea a plecat de la mine către Ministerul Educației. Practic, nu mă pot băga totuși în strategia Ministerului Educației, dar am explicat de ce am solicitat acest lucru. Pentru că nu pierde nimeni, toată lumea, și noi am făcut începerea școlii la 15 septembrie și nu cred că se întâmpla ceva. Eu, ca studentă, veneam pe litoral între 1 și 15 și era cea mai bună perioadă și mai ieftină”, a declarat Maria Grapini, Ministrul IMM-urilor și Turismului.

Hotelierii cer reanalizarea programei de învăţământ şi modificarea ei pentru încheierea anului şcolar pe data de 1 iunie, măcar pentru clasele I-VIII, ceea ce ar permite familiilor cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral.

”Pentru litoral este extrem de important ca odată ce avem programul “Litoralul pentru Toți”, să avem practic și o vacanță a elevilor cât mai mare, astfel încât mai multe familii cu copii să vină către litoral”, a declarat Corina Martin, vicepreședinte ANAT.

Cele 15 zile de vacanță în plus pentru elevi ar însemna și o creștere semnificativă a numărului de turiști, şi implicit, a încasărilor pe litoral.

”Este posibil să avem o creștere consistentă de până la 40% în acest caz, pentru că foarte multe din familiile cu copii ar alege să vină la mare în această perioadă, mai ales dacă vremea este frumoasă și tarifele sunt foarte bune”, a mai precizat Corina Martin.

Vacanţa de vară a elevilor începe în data de 22 iunie şi se încheie pe 15 septembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Doar elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 14 iunie, precum şi cei din clasa a XII-a, care vor intra în vacanţă la 1 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *