Vaccinare împotriva SARS-CoV-2, în cabinetele medicilor de familie

  •  
  •  
  •  
  •  
sursa foto: RoVaccinare

Peste 3.000 de medici de familie au optat pentru a participa la campania de imunizare în cabinetele proprii.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că este este vorba despre  30% din totalul de 10.940 de medici care se află în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Proiectul pilot  a început, astăzi, în județul Timiş.

De Ziua Mondială a Sănătății, 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste.

În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca și sunt respectate toate măsurile de siguranță și criteriile de prioritizare.

Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens.

Valeriu Gheorghiță a declarat că  se are în vedere demararea la nivel naţional a acestui proces din data de 4 mai, urmând ca în cabinetele medicilor de familie să fi administrate vaccinuri de la AstraZeneca şi de la Johnson&Johnson.

Sursa: Ro Vaccinare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *