vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Politica > Val de demisii din Mișcarea Populară

Val de demisii din Mișcarea Populară

După alegerea Elenei Udrea în funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară, cei nemulțumiți de noua conducere a acestei formațiuni politice au decis să rupă rândurile.

Astfel că marți, 10 iunie, au demisionat din Mișcarea Populară sociologul Marian Preda, Andrei Novac- președintele filialei Gorj și Mihai Platon-președintele filialei Bacău.

Celor trei li s-a alăturat și Mihai Gîrțu, din cadrul filialei Constanța. Profesorul Mihai Gîrțu a anunțat pe pagina sa de facebook demisia din noul partid condus de Elena Udrea. Iată conținutul textului postat de Gîrțu pe facebook:

„Stimaţi colegi din conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară,

Vă informez că începând din 10.06.2014 demisionez din funcţia de conducere deţinută în filiala Constanţa a Fundaţiei Mişcarea Populară.

Am fost onorat să acceptat propunerea dlui Marian Preda de a îi fi alături, conducând grupul de coordonare al fundaţiei la Constanţa. Am intrat in fundaţie animat de valorile şi principiile pe baza cărora aceasta a fost înfiinţată. A contat foarte mult şi implicarea la vârf a unor prieteni, alături de care am militat pentru reformarea sistemului de învăţâmânt şi de cercetare din România.

Astăzi părăsesc fundaţia cu sentimentul că locul meu este la catedră şi în laborator, fiind în primul rând profesor şi cercetător. Pe de altă parte, cred cu tărie că drepturile civice se câştigă şi se apără. Voi rămâne consecvent în acest sens şi voi sprijini întotdeauna demersurile ce promovează valorile reale şi soluţiile de centru-dreapta pe care le susţin în continuare. Voi căuta însă alte modalităţi de punere în aplicare.

Privind înapoi, pe parcursul acestor circa 14 luni am cunoscut şi am lucrat alături de oameni admirabili. Le mulţumesc pentru prietenia lor şi sper să înţeleagă corect gestul meu.

Cu cele mai bune gânduri,
Mihai Girtu”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *