Val de internări la spitalul de copii din Iași

Copiii trebuie supravegheați când merg la joacă! Acesta este avertismentul mediciilor pediatri, după ce în ultima perioadă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului „Sfântă Maria” din Iași s-au prezentat zeci de copii. Cei mai mulți au o mână sau un picior rupt ori lovituri zdravene la cap. Cel mai grav caz, este al unui copil de 11 ani care ajuns în comă după ce a căzut din cireș.

“Zilnic, se înregistrează 160-170 de  cazuri de copii care necesită investigații de  urgență și tratament de urgență. Aproximativ 50  la sută dintre aceștia prezintă patologie  ortopedică, cu traume prin cădere de la  înălțime, din cireș, din vișin, cădere de pe  bicicletă, un sfert dintre pacienți necesitând spitalizare. Atenționăm părinții și rugăm să ofere o  atenție deosebită copiilor, să nu-i lase nesupravegheați, să nu îi lase în locuri care pot să reprezinte un pericol pentru aceștia”. a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria”.

Într-o singură zi la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” sunt examinaţi aproximativ 161 de minori. Cel mai grav caz care a ajuns în unitatea medicală este al unui băiețel de 11 ani din comuna Cotnari care a alunecat și a căzut din cireș direct într-un gard metalic. Țepușele i-au străpuns abdomenul, toracele, iar una a trecut chiar pe lângă inimă.

“Prezenta plăgi penetrante toraco-abdominale, plăgi care au avut corespondența  spre torace, pleura, spre diafragm și  peretele stomacului. Pacientul a fost  explorat biologic, imagistic și s-a intrat în sala de operație pentru explorarea acestor  plagi și tratamentul de specialitate. Starea  generală a pacientului rămâne gravă, cu un  prognostic în continuare rezervat,  putând exista riscul de leziune în doi timpi”. a mai spus dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria”.

La Spitalul de Neurochirurgie, elicopterul SMURD a transferat săptămâna trecută patru pacienţi din judeţele învecinate care au căzut din copaci, în timp ce culegeau fructe.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *