duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Social > Valabilitatea documentelor navigatorilor, prelungită până la 1 octombrie 2020

Valabilitatea documentelor navigatorilor, prelungită până la 1 octombrie 2020

Sindicatul Liber al Navigatorilor informează că în perioada pandemiei, organizațiile reprezentative ale navigatorilor și Organizația Maritimă Internațională au recomandat statelor membre măsura prelungirii valabilitații documentelor navigatorilor.

”Astfel Ministerul Transporturilor a emis notificarea 14466/487 din 20/03/2020 care prevedea prelungirea valabilitații documentelor navigatorilor până la data de 01 Octombrie 2020. 

Cum pandemia Covid-19 nu a încetat la nivel mondial iar situația schimburilor navigatorilor nu a fost rezolvată, Sindicatul Liber al Navigatorilor a solicitat autoritaților din România emiterea unor noi măsuri ce vor viza prelungirea valabilitații documentelor navigatorilor care sunt în imposibilitatea de a le prelungi, documente care atestă atingere competențelor necesare efectuării funcțiilor la bordul navelor.
Dl. Cosmin-LAurentiu Dumitrache de la Autoritatea Navala Româna a confirmat va transmite săptămana aceasta către Ministerul Transporturilor, măsurile necesare de prelungire a valabilității – pentru o perioadă de 3 luni începand cu 01 octombrie 2020 – a documentelor navigatorilor, personal navigant maritim și pe ape interioare.
Aceste măsuri vor fi trimise – sub semnătura Ministrului Lucian Nicolae Bode – Reprezentanței Permanente a României pe langa Uniunea Europeană pentru notificarea CE, EMSA și IMO.
Sunt vizate atestatele, brevetele, certificatele de capacitate, certificatele medicale, certificatele de radio-operator GMDSS, certificatele speciale, carnetele de marinar, carnetele de serviciu”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *