Acasă > Social > Vântul puternic a închis porturile de la țărm de mare

Vântul puternic a închis porturile de la țărm de mare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) informează că astăzi avem parte de vreme rece, cu temperaturi cuprinse între 4 şi 10 grade Celsius. Cerul se va păstra predominant noros şi pe alocuri se vor forma condiţii de ploaie. Vântul va continua să bată cu putere, cu unele intensificări.

Potrivit site-ului ANM, la această oră nu este emis nici un cod de vânt sau ploi în judeţul Constanţa, însă, în judeţele învecinate precum judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, până la ora 12.00 este valabil un cod galben de vânt. Se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze ce vor depăşi la rafală, local 55 km/h. De asemenea, în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa se pot înregistra precipitaţii mixte.

Vântul puternic se va face resimţit şi astăzi în Constanţa şi în toată zona Dobrogei. Potrivit meteorologilor, pe arii extinse se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 60 – 75 km/h. De asemenea, nici ploile nu se opresc. Temporar va ploua, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15 – 20 l/mp.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră din pricina vântului puternic, rămân în continuare închise toate porturile.

Vântul bate din direcţia Nord-Est. Forţa vântului  la ţărm este de 7-8 pe scara Bf, iar în larg forţa 9 pe scara Bf. Din cauza vântului, valurile formate sunt foarte mari.

Sursă foto: ziuadeconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *