sâmbătă, mai 25, 2019
Acasă > Economie > Vânzarea de electricitate provenită de la panourile solare este o activitate economică

Vânzarea de electricitate provenită de la panourile solare este o activitate economică

Instalarea de panouri solare pe acoperişul unei case şi vânzarea de electricitate provenită de la acestea este o ‘activitate economică’ cu beneficiile sale aferente, a decis Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), informează joi AFP.

Justiţia europeană a fost sesizată de Curtea administrativă a Austriei în legătură cu recursul depus de un cetăţean austriac care a solicitat returnarea TVA-ului pe care l-a achitat în momentul cumpărării unor panouri fotovoltaice pe care le-a instalat pe acoperişul casei sale, cerere respinsă însă de autoritatea fiscală competentă.

Cetăţeanul austriac a făcut cunoscut că întreaga producţie de electricitate generată de această instalaţie, insuficientă pentru a-i acoperi nevoile, a fost revândută prin contract la preţul pieţei societăţii a-kostrom Solarpartner de la care el a cumpărat energia electrică necesară locuinţei lui.

CEJ a decis că exploatarea unei instalaţii fotovoltaice private conectată la reţeaua de energie electrică este o activitate economică şi oferă dreptul rambursării TVA-ului plătit la achiziţionarea instalaţiei.

‘Exploatarea unei instalaţii fotovoltaice reprezintă o activitate economică dacă ea este realizată cu scopul obţinerii de venituri cu caracter permanent’, a decis CEJ, precizând că nu este obligatoriu ca această activitate să genereze profituri.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.