luni, 10 august 2020
Acasă > Administratie > Vara, CNADNR își face sanie

Vara, CNADNR își face sanie

Din ciclul “Iarna nu-i ca vara”,  după ce a trecut cu greu peste nămeții din această iarnă, CNADNR a decis să se pună pe treabă. Conform celor declarate de Dan Șova, ministrul Transporturilor, CNADNR are alocată suma de 40 milioane euro, prin Programul Operaţional Sectorial de Transport, pentru achiziţia de utilaje de deszăpezire..

“Din această sumă se vor achiziţiona 100 de autofreze, dintre care 31 de mare capacitate şi 69 de capacitate medie. (…) De asemenea, vor fi achiziţionate şapte autospeciale şenilate de salvare, ca să intre acolo unde nu mai pot fi daţi nămeţii”, a declarat Dan Şova, într-o conferinţă de presă.

Proiectul va fi finanţat în proprorţie de 85% cu bani europeni, diferenţa de la buget, iar toate utilajele vor fi disponibile pentru iarna 2015-2016.

Ministrul Transporturilor a arătat că pentru iarna 2012 – 2013, bugetul de deszăpezire a fost de de 47,5 milioane euro, din care s-au plătit către firmele contractate 27,8 milioane euro, iar pentru aceasta iarnă bugetul a fost de 46,2 milioane euro, suma achitată ridicându-se la 25,9 milioane euro.

Sursa: Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *