marți, februarie 25, 2020
Acasă > Eveniment > Vasile Blaga, la DNA

Vasile Blaga, la DNA

Vasile Blaga audiat la DNA.

Surse judiciare susțin că e audiat în calitate de martor. El a fost chemat într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu legat de numirile la comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor. În acest caz, în ultimele luni au fost chemaţi mai mulţi foşti miniştri, toţi în calitate de martor.

In calitate de martor intr-un dosar de anul trecut. Este vorba de un abuz in serviciu. Despre cine este vorba, nu stiu. Nu am nici o treaba cu ANRP. Orice cetatean este obligat sa depuna marturie, daca procurorii solicita”, a spus Blaga la intrarea in sediul DNA.
Co-președintele PNL a fost citat ieri dupa amiaza.
Potrivit unor surse judiciare, el a fost citat pentru a fi audiat în dosarul privind fapte de corupţie la ANRP.

“Am fost citat ieri în calitate de martor, într-un dosar – 938 – de anul trecut. Este vorba de un abuz în serviciu. Cineva a făcut un abuz în serviciu, despre cine este vorba nu ştiu”, a declarat Vasile Blaga la intrare în sediul DNA.

El a spus că nu are nicio legătură cu activitatea ilegală de la ANRP.

“Cei care au lucrat acolo, deja multe dosare sunt în cauză, multe dosare sunt în instanţă, se vor pronunţa instanţele, cei vinovaţi, dacă sunt vinovaţi, vor plăti. (….) Nu am fost implicat niciodată. (…) Ministerul de Interne şi Ministerul Dezvoltării, unde am stat opt luni, nu au avut astfel de atribuţii (n. r. – de desemnarea membrilor comisiei ANRP)”, a mai spus copreşedintele PNL.

Pe de altă parte, Blaga a admis că a fost dezamăgit când a aflat că Ludovic Orban este suspectat de corupţie.

“Orice partid are bani pe care îi adună, conform legii. Este o legislaţie extrem de restrictivă şi dintotdeauna am atras şi le atrag atenţia tuturor colegilor care candidează că vorbim de bani publici. Banii utilizaţi în campanie pentru partidele care depăşesc pragul de 3 % vor fi restituiţi din buget. (…) Trebuie să fie foarte atenţi”, a explicat el.
Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *