Thursday, 24 January 2019
Acasă > Administratie > UPDATE! Vasile Delicoti rămâne în funcția de primar al localității Poarta Albă

UPDATE! Vasile Delicoti rămâne în funcția de primar al localității Poarta Albă

Din analiza avocaților, s-a constatat că ordinul nr. 242/31.05.2013, prin care îi încetase mandatul nu i-a fost comunicat personal, potrivit legii, de către Instituția Prefectului Constanța, primarului comunei Porta Albă, Vasile Delicoti. Prin urmare, așa cum spune legea, 340/2004, a Instutuției Prefectului, orice act prin care Prefectul ia măsura cu caracter individual, cum este și cea de față, prin care domnului Delicoti îi fusese încetat mandatul de primar, își produce efecte de la comunicarea lui. Cum acest ordin nu a fost comunicat personal primarului Vasile Delicoti, acesta este în continuare primar. Chiar instanța de judecată a dat termen Instituției prefectului o săptămână pentru a face dovada că a comunicat ordinul personal primarului Vasile Delicoti.

UPDATE

Ce spune Vasile Delicoti despre această situație?

Rep: Aveți informații noi despre documentul pe care Prefectura trebuia să-l transmită instanțelor de judecată? Există vreo noutate în acest sens?

Vasile Delicoti: Nu, ce știu eu încă nu […] vom vedea la termen dacă Prefectura vine să aducă vreun document în ceea ce privește comunicarea documentului, în speță ordinul Prefectului către mine, document pe care eu nu știu cum îl vor produce, pentru că ordinul Prefectului nu ne-a fost comunicat așa cum prevede legea […] personal.

Rep: Așadar, nu aveți nicio informație nouă că Prefectura ar fi trimis ordinul către instanță spre analiză, și să se fi luat vreo decizie în acest sens.

VasileDelicoti: Nu, nu, deci nu a fost înaintat instanței, poate va fi depus direct la termen, pentru că avocații mei nu au cunoștință de depunerea lui la dosar, dar eu știu sută la sută pentru că ordinul nu mi-a fost comunicat personal, eu am luat la cunoștință de existența ordinului din diverse surse, deci, mie nu mi-a fost comunicat personal ordinul Prefectului, și analizând legislația în vigoare, clar […] în mod automat eu sunt primar în funcție.

Rep: Din informatiile dvs, instanța deja a analizat documentul?

VasileDelicoti: Nu s-a analizat documentul […] instanța a luat în considerare adresa, complectarea de ședință pe care am depus-o noi, la termenul pe care l-am avut din 14.08, și a considerat că este un lucru destul de important faptul că nu mi s-a comunicat și atunci a cerut Prefecturii să depună documente și a dat un nou termen … să depună documente prin care să facă dovada că mi s-a comunicat acest ordin.

Rep: Să înțelegem că rămâne în pronunțare la termen în 22 august …

VasileDelicoti: Da, sigur va rămâne în pronunțare în 22 august, dar situația în momentul actual, conform legislației în vigoare, eu sunt în funcție.

INTERVIU AUDIO - Vasile Delicoti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.