Acasă > Eveniment > Verificări la o navă sosită în Portul Constanța. Mii de țigări, fără timbru fiscal

Verificări la o navă sosită în Portul Constanța. Mii de țigări, fără timbru fiscal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Constanța sub pavilion Belize, 10.000 de ţigarete, pe care un cetăţean sirian a încercat să le introducă ilegal în România.

În data de 11.12.2019, în Portul Constanța, acționând în baza unei informaţii, o echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Constanța şi câinele de serviciu Nakala specializat pe detecția produselor din tutun, lucrători vamali şi lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa, a efectuat controlul specific asupra unei nave sub pavilion Belize, sosită din direcţia Safi (Maroc).

În urma controlului efectuat asupra navei, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, 10.000 de țigarete, fără timbru fiscal, posesorul acestora fiind un cetăţean sirian, în vârstă de 36 de ani.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către Biroul Vamal Constanța, iar comandantul navei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor legale în vigoare.

Sursa: Garda de Coastă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *