luni, februarie 24, 2020
Acasă > Comunicate > Verzii denunţă mita electorală acordată de Guvernul Ponta Bisericii Ortodoxe Române

Verzii denunţă mita electorală acordată de Guvernul Ponta Bisericii Ortodoxe Române

Partidul Verde, singura formaţiune din România membră a Verzilor Europeni – a patra forţă din Parlamentul European, consideră deplasată declaraţia lui Victor Ponta referitoare la modul de finanţare a Catedralei Mântuirii Neamului. În opinia noastră, declaraţia premierului că membrii Guvernului au întâlniri frecvente cu Patriarhul BOR este un autodenunţ.

Ponta a mărturisit că susţine financiar proiectul construirii Catedralei Mântuirii Neamului. El a admis că a discutat despre Catedrală cu înalţii ierarhi BOR şi că edificiul face parte din proiectul Romania 100, pe care îl susţine fără rezerve.

Partidul Verde se pronunţă împotriva modului de finanţare a Catedralei Mântuirii Neamului şi consideră că situaţia economică a României nu permite bugetarea unor proiecte de această avengură în condiţiile în care sume similare nu sunt alocate altor planuri care să implice resursa umană locală prin crearea de locuri de muncă sau prin reinvestirea capitalului în piaţa locală. În tot acest timp, spitale, şcoli, sate întregi afectate de inundaţii nu se regăsesc printre priorităţile Guvernului.

Verzii susţin separarea statului de Biserică şi în acord cu valorile Verzilor Europeni s-au exprimat în mai multe rânduri împotriva remunerării preoţilor din bani publici în condiţiile în care BOR nu contribuie cu taxe şi impozite la bugetul de stat. Partidul Verde se află la poziţia 10 pe buletinul de vot la alegerile pentru Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *