Vești bune pentru români! PROIECT: Schimbare majoră la plata facturilor

Faptul că cetățenii simpli sunt obligați să își plătească datoriile la electricitate, telefonie mobilă sau fixă, gaze sau alte facturi într-un termen de maxim 15 zile îi nemulțumește pe aleșii neamului care vor să prelungească acest termen la 30 de zile, așa cum este pentru firme de stat sau private.

Concret, deputatul PMP Petru Movilă a depus un proiect de lege prin care cere ca și cetățenii să aibă același tratament atunci când e vorba de plata facturilor ca și firmele,adică la 30 de zile nu la 15 așa cum este acum.

Este o discriminare între români și firme.Societățile comerciale au termene de plată la 30 de zile iar cetățenii nu sunt păsuiți decât 15 zile. Este incorect acest lucru. Mulți nu își iau leafa în intervalele date de companiile la care au de dat bani și rămân fără telefon, gaze, curent sau alte servicii. Cred că ar fi de bun simț ca și oamenii de rând să aibă o lună la dispoziție pentru a își achita datoriile”, ne-a spus Movilă.

În lege se mai prevede că în cazul în care, un client nu poate da banii nici în termen de 30 de zile să existe posibilitatea înțelegerii cu creditorul ca acesta să-l mai păsuiască pe debitor încă cel mult,15 zile,după care îl va anunța că i se întrerupe furnizarea de servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *