Acasă > Eveniment > Viceprimarul Mangaliei a reziliat contractul cu SC Callatis Therm SA

Viceprimarul Mangaliei a reziliat contractul cu SC Callatis Therm SA

În timp ce locuitorii municipiului Mangalia tremură, la propriu, în casele lor din cauza neînţelegerilor dintre autorităţi şi societatea care furnizează agentul termic în municipiu, SC Callatis Therm SA, viceprimarul Constantin Filimon ia decizii extreme. Astăzi, 15 februarie, a anunţat într-o conferinţă de presă că a decis, personal, rezilierea contractului cu societatea Callatis Therm şi preluarea centralelor termice de către Primărie. Şi asta a şi făcut; la scurt timp după declaraţii a pornit într-o amplă acţiune de a pune lacăte pe sediul societăţii şi pe cele care adăpostesc centralele termice din municipiu. Decizia, spune Filimon, reprezintă soluţia la problema căldurii pentru apartamentele racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice.

„Bătaia de joc a lor s-a terminat!Merg mâine la primul ministru şi îi voi cere ori să ne aloce de la rezerva de stat bani, ori să dea o derogare de la legea privind achiziţiile publice pentru a putea cumpăra combustibil”, a declarat viceprimarul Mangaliei, Constantin Filimon.

La rândul său, prefectul judeţului, Claudiu Palaz a precizat că urmare a discuţiilor purtate în cursul acestei zile cu reprezentanţii SC Callatis Therm SA, societatea de producţie şi distribuţie de energie termică a facturat astăzi către Primăria Municipiului Mangalia avansul de 1.500.000 lei pentru energia termică furnizată şi avansul de 335.650 lei pentru subvenţia conform OUG 69/2011. „SC Callatis Therm SA a înţeles că banii veniţi de la Guvernul României trebuie folosiţi exclusiv pentru furnizarea energiei termice pentru populaţie, nu pentru a acoperi datorii mai vechi. Acum nu trebuie decât ca Primăria Mangalia, care are aceşti bani, să emită ordinul de plată. Precizez că încă de ieri Rompetrol Rafinare (Petromidia) aşteaptă ca SC Callatis Therm SA să trimită cisternele pentru a le livra combustibilul necesar. Din punctul meu de vedere, singura sincopă care mai trebuie depăşită este emiterea ordinelor de plată de către Primăria Mangalia”.

Amintim că în urmă cu două săptămâni, Filimon a anunţat, tot într-o conferinţă de presă că datoriile către SC Callatis Therm SA, respectiv 14 miliarde de lei vechi au fost achitate către societate, astfel încât, administraţia nu mai are nici o datorie. De aceşti bani, Callatis Therm se obliga, potrivit viceprimarului să asigure căldura în apartamentele din Mangalia racordate la sistemul centralizat, timp de 15 zile. Cu toate acestea, în realitate, cele 15 zile au fost doar 4, însă mitingurile de protest faţă de acest scandal sunt zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *