Acasă > Eveniment > Victimele accidentului de pe A2 ar putea primi despăgubiri record

Victimele accidentului de pe A2 ar putea primi despăgubiri record

Dacă anchetatorii vor stabili că vina pentru producerea accidentului îi aparţine soferiţei care a acroşat autocarul, atunci se va aplica asigurarea RCA, iar legea prevede despăgubiri de până la cinci milioane de euro pentru vătămări corporale sau chiar decese, indiferent de numărul pasagerilor, potrivit România TV.

Despăgubirile pentru pagubele materiale ar putea să ajungă la un milion de euro, iar firma care deţine autocarul ar putea să ceară despăgubiri şi pentru repararea autovehiculului, dar şi pentru perioada în care nu poate folosi autocarul.

Dacă anchetatorii vor stabili că şi şoferul autocarului se face vinovat de producerea accidentului, atunci se va aplica şi poliţa de asigurare pentru risc în călătorii.

În oricare dintre cazuri, pasagerii care au fost răniţi trebuie să fie despăgubiţi şi vor primi banii în funcţie de leziunile suferite.

Un accident grav s-a produs, duminică la prânz, pe autostrada A2, la kilometrul 23 al sensului de mers Bucureşti-Constanţa, mai multe persoane fiind rănite în urma evenimentului în care au fost implicate un autocar cu pasageri şi un autoturism.

Neasigurarea la schimbarea benzii de mers reprezintă posibila cauză a accidentului, potrivit cercetării preliminare, a declarat reprezentantul Centrului Infotrafic din cadrul IGPR, comisarul Cătălin Bocai. Potrivit acestuia, şoferul unui autoturism nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers şi a intrat în autocarul în care se aflau în jur de 40 de pasageri, iar acesta s-a răsturnat după impact într-un şanţ de lângă autostradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *