joi, septembrie 19, 2019
Acasă > Politica > Victor Ponta află astăzi dacă îşi poate înfiinţa fundaţie

Victor Ponta află astăzi dacă îşi poate înfiinţa fundaţie

‎Fostul premier Victor Ponta primeşte, joi, răspunsul de la judecători cu privire la înregistrarea fundaţiei sale, în care îi vor fi alături foşti miniştri din cabinetul său, foşti consilieri , dar şi politicieni apropiaţi. Fundaţia lui Ponta se va numi  “Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”.

Fostul premier Victor Ponta a depus la Judecătoria Sectorului 5 o cerere în care solicită judecătorilor să admită acordarea personalității juridice Asociației “Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”.

Actele de înființare au fost depuse în instanță pe data de 15 decembrie 2015, iar, joi, 14 decembrie, instanța decide dacă fundația poate deveni funcțională.

Din fundaţie vor face parte foşti miniştri din cabinetul Ponta, dar şi ex consilieri. Potrivit România TV, printre aceştia se numără ROBERT CAZANCIUC, fost ministru, MARIUS NICA, fost ministru, NICOLAE BĂNICIOIU, fost ministru, SORIN CÂMPEANU, fost ministru, DANIEL CONSTANTIN, fost ministru, copreşedinte ALDE, MIREL PALADA, fost consilier al lui Ponta, şi CRISTIAN SOCOL, fost consilier al lui Ponta.

Daniel Constantin declara zilele trecute că fundaţia nu urmăreşte scopuri politice.

“E o fundaţie care îşi propune să promoveze proiecte internaţionale, regionale, dar din care să facă parte şi România. De foarte mulţi ani, România a fost ocolită de marile proiecte regionale sau internaţionale, iar ideea lui Ponta este generoasă din acest punct de vedere şi cred că putem să punem mai mult în valoare potenţialul pe care România îl are în toate sectoarele de activitate. Eu am fost invitat de Ponta şi m-am alăturat cu mare plăcere acestei fundaţii, având în vedere experienţa pe care am dobândit-o în cei 3,5 ani ca ministru al Agriculturii”, a declarat Constantin.

“Această fundaţie nu urmăreşte un scop politic. Am văzut abordări de genul: Ponta îşi lansează o fundaţie politică. Prin lege, o fundaţie nu face politică. (…) Domnul Ponta nu vizează nicio activitate politică, nici individual, nici cu fundaţia, în perioada următoare. (…) Are termen zilele următoare la judecătorie, după care va fi o lansare. Sunt lucruri care ţin de iniţiatorul fundaţiei”, adăuga liderul ALDE.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea le-a cerut social-democraţilor să nu facă parte din proiectul lui Victor Ponta, deoarece acesta este în afara partidului.

Asociaţia “Black Sea Regional Cooperation Projects 2020” va fi lansată oficial după ce instanţa se va pronunţa.

Sursa: romaniatv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *