Acasă > Politica > Victor Ponta și Klaus Iohannis, în turul II

Victor Ponta și Klaus Iohannis, în turul II

Exit-poll-urile prezentate publicității, la închiderea urnelor, de mai multe instituții de sondare a opiniei publice, au confirmat ceea ce toată lumea aștepta: o confruntare în turul II al alegerilor prezidențiale între Victor Ponta și Klaus Iohannis.

În funcție de interesele partizane ale unui institut sau altul, diferența dintre cei doi este cuprinsă între 6 și 9%. Conform sondajului realizat de Realitatea TV, Ponta are 38,2%, iar Klaus Iohannis 32,2%, ei fiind urmați cu câte 6% de Monica Macovei, Elena Udrea și Călin Popescu Tăriceanu.

Conform sondajelor realizate de Antena 3 și Digi 24, Victor Ponta are un procent de 40 – 41%, urmat de Klaus Iohannis cu 31%, și la distanță mare, aproape la egalitate, se află Monica Macovei, Elena Udrea și Călin Popescu Tăriceanu care gravitează toți în jur de 5 – 6%.

Trebuie menționat că toate aceste procente sunt pentru ora 19:30 și că nu au calculat în ele procentul voturilor din străinătate. La toate acestea se adaugă și marja de eroare de +/- 3%, care poate urca sau coborî un candidat, această marjă fiind foarte importantă pentru cei doi candidați care intră în turul II.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *