vineri, 7 august 2020
Acasă > Sport > Victorie, pentru prima poziție

Victorie, pentru prima poziție

Săgeata Năvodari a reușit azi să lege a patra victorie consecutivă în acest debut de sezon. După primele două meciuri din campionat câștigate împotriva echipelor ACS Berceni și CS Balotești, și după izbânda din Cupa României în fața Farului, elevii lui Cătălin Anghel s-au impus azi, după un meci aprig disputat, împotriva Unirii Slobozia, ocupanta locului trei în ediția trecută a ligii a II-a, seria Est.

Meciul de pe stadionul Flacăra din Năvodari a debutat în nota de dominare a echipei gazdă, pentru care antrenorul Cătălin Anghel a trimis în teren următorul 11: Albuț – Cârjă, Ursu, Damian, Bruno – Muzac, Stana – Ganea, Vezan, Deletici – Guerra.

Cea mai importantă fază a primei jumătăți a avut loc în minutul 22, când jucătorul Unirii Slobozia, Constantin Toma l-a faultat în careu, din poziția de ultim apărător, pe Ganea, care scăpase singur spre poarta adversă. Cartonaș roșu acordat de arbitru lui Toma și lovitură de la 11 metri în favoarea echipei Săgeata Năvodari.

A transformat, cu siguranță, Vezan(foto) și a deschis scorul: 1-0.

Repriza a doua a continuat în nota de dominare a gazdelor, care au încercat să profite de omul în plus, dar, deși ocaziile la poarta adversă s-au înmulțit, atacanții echipei Săgeata Năvodari nu au mai reușit să înscrie.  Nu au făcut-o nici rezervele Bărbulescu, Chițu și Eloy care au intrat în a doua repriză în locul lui Deletici, Stana și Ganea, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru Săgeata Năvodari.

În urma acestei victorii, Săgeata a urcat pe primul loc al clasamentului, profitând și de egalul dintre Farul Constanța și Academica Pitești, meci care s-a încheiat cu scorul de 1-1.

La sfârșitul partidei de la Năvodari, antrenorul oaspeților, fostul dinamovist Adrian Mihalcea a recunoscut justețea acordării penaltiului pentru Săgeata.

„Ne așteptam să fie un meci dificil, pentru că am jucat cu una dintre candidatele la promovare. Ne-am pregătit bine, dar din păcate jocul s-a rupt la faza cartonașului roșu și la penaltiul corect acordat, fără niciun dubiu. Am încercat apoi să echilibrăm meciul, dar posesia și ocaziile au fost de partea echipei Săgeata Năvodari. Mi-am felicitat jucătorii pentru spiritul de luptă din a doua repriză, dar e greu să joci cu un om în minus. Obiectivul nostru, ca și anul trecut, este accederea în play-off. Acesta este obiectivul impus de conducere”, a declarat Adrian Mihalcea, antrenorul echipei Unirea Slobozia.

Tehnicianul gazdelor s-a arătat mulțumit de rezultat și de atitudinea echipei, chiar dacă, după eliminarea din tabăra oaspeților, jocul prestat de unii echipieri ai Săgeții Năvodari a lăsat de dorit.

„A fost exact cum mă așteptam. Știam că întâlnim o echipă care anul trecut a demonstrat că are o valoare ridicată pentru liga a II-a. La Unirea Slobozia jucătorii joacă de 4-5 ani împreună, iar acest lucru se observă în omogenitatea echipei. Am fost un pic obosiți după meciul de Cupă, contra Farului, în care am fost nevoiți să jucăm 120 de minute. Dar important este că azi am reușit să ne impunem. Este o victorie importantă, îmi felicit jucătorii pentru că au dat dovadă de caracter și de atitudine. În privința eliminării, este foarte greu să joci 11 contra 10, dacă nu te miști, dacă nu alergi, dacă nu pasezi în continuare, și dacă trei-patru jucători consideră că meciul s-a încheiat înainte de fluierul final al arbitrului, așa cum s-a întâmplat azi”, a spus Cătălin Anghel, antrenorul echipei Săgeata Năvodari.

Săgeata Năvodari va disputa următorul meci în deplasare, pe 20 septembrie, împotriva echipei Rapid Suceava.

Redactor: Nicu Dolea/George Marinescu

One thought on “Victorie, pentru prima poziție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *