Acasă > Eveniment > Video. 84 de kilograme de heroină aduse în România, de doi olandezi

Video. 84 de kilograme de heroină aduse în România, de doi olandezi

Doi olandezi, un bărbat și o femeie, au fost depistați luni în P.T.F. Sighetu Marmaţiei cu 84 de kilograme de heroină.

Pe numele celor doi olandezi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore.

În data de 04.03.2019, ora 09.30, la P.T.F. Sighetu Marmației, jud. Maramureș, s-au prezentat pentru a intra în tară, călătorind cu un autoturism marca Renault Sport GT, înmatriculat în Germania, doi cetățeni olandezi, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 29, respectiv 44 de ani.

Acționând în baza analizei de risc polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și al bagajelor.

Astfel, în podeaua autoturismului a fost descoperit un spaţiu special amenajat, în care erau ascunse 167 de pachete, ce conțineau o substanță de culoare maronie-gălbuie, presupusă a fi din categoria drogurilor de mare risc.

Întreaga cantitate de substanță, în greutate totală de 84,3 kg, a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi trimisă spre analiză la laboratorul de specialitate, iar în urma expertizei s-a stabilit faptul că substanța este heroină.

Cercetările sunt continuate de către D.I.I.C.O.T. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul de droguri de mare risc, fără drept și cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, fapte prevăzute și pedepsite de art.3 alin 2 și art.4 alin.2 din Legea 143 / 2000  privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, raportat la art. 38 alin. 2 din  Codul Penal.

De asemenea în urma probatoriului administrat de procurorul de caz din cadrul  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele celor două persoane.

Doi olandezi, depistați în P.T.F. Sighetu Marmaţiei cu 84 de kilograme de heroină

Doi olandezi, depistati în P.T.F. Sighetu Marmaţiei cu 84 de kilograme de heroinăPolitistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației au depistat doi cetățeni olandezi, un barbat și o femeie, care au introdus ilegal în țară, din Ucraina, peste 84 de kg de heroină. Pe numele celor doi olandezi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore. Detalii la https://bit.ly/2Tx61YN#politiadefrontiera #heroina

Publicată de Poliţia de Frontieră Română pe Luni, 4 martie 2019

Sursa: Comunicat Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.