Acasă > Eveniment > Video. Alți 157 de migranți au ajuns la Constanța. Nava pe care se aflau pluteau în derivă pe Marea Neagră

Video. Alți 157 de migranți au ajuns la Constanța. Nava pe care se aflau pluteau în derivă pe Marea Neagră

Un pescador turcesc având la bord 157 de iranieni și irakieni a fost salvat de navele Poliției de Frontieră și adus în siguranță în Portul Midia.

Ambarcațiunea a fost reperată ieri de polițișii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR, la aproximativ 32 mile marine Est Midia.

Nava plutea în derivă și a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5).

În aceste condiții, operațiunea de salvare a fost dificilă, pescadorul cu migranți ajungând abia în această dimineață în Portul Midia.

Potrivit Poliției de Frontieră, pescadorul avea la bord cel mai mare număr de migranți clandestini care au venit pe mare în România: 157 de cetăţeni din Iran si Irak, dintre care 56 de copii.

“Nava cu migranți a fost adusă la remorcă în dimineața de miercuri, în Portul Midia, unde am început procedurile de identificare și control medical-epidemiologic, dar remarc faptul că este cel mai mare număr, până în prezent, de migranți care ajung clandestin la bordul unei singure nave, în apele teritoriale românești ale Mării Negre și cărora le acordăm asistență legală”, a declarat directorul adjunct al Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cristian Cicu.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *