Video. Camion încărcat cu milioane de țigarete nedeclarate, descoperit de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele au descoperit, în remorca unui ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, 9.900.000 de ţigarete, fără marcaje fiscale.

În data de 12.05.2024, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar în vârstă de 65 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria.

Polițiștii de frontieră împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Turnu Măgurele-Direcția Regională Vamală Craiova au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost descoperită, în remorca ansamblului rutier, o cantitate impresionantă de țigarete nedeclarate și fără timbru fiscal.

Camionul și bunurile descoperite au fost duse la sediul Biroului Vamal Slatina, județul Olt, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 9.900.000 de țigarete (495.000 de pachete), estimate la o valoare de 13.612.500 lei.

Șoferul mijlocului de transport a declarat faptul că este angajatul firmei de transport și nu are cunoștință despre existența țigaretelor.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali,  ansamblul rutier a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Teleorman, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Sursa: Politia de Frontiera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *