Video. Cantități mari de cocaină și heroină, introduse în România

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în intervalul mai – octombrie 2023, bănuiții s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat, care ar fi fost coordonat de către un bănuit de origine albaneză (trimis în judecată, la data de 27 ianuarie 2023, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pentru infracțiuni similare https://diicot.ro/mass-media/3860-comunicat-de-presa-05-02-2023) și ar fi organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare, pe teritoriul României, a unor cantități de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină).

Aceștia ar fi utilizat un autoturism destinat acestei activități, ce avea un compartiment special amenajat pentru ascunderea drogurilor.

Liderul grupului ar fi procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, la data de 27 octombrie 2023,  ar fi pătruns în România o femeie, de origine muntenegreană.

Drogurile urmau să fie preluate, în scopul comercializării, de către un cetățean român, care s-ar fi deplasat cu un scuter și ar fi realizat escortarea autoturismului.

La data de 28 octombrie 2023, bănuiții au fost prinși în flagrant delict, după ce ar fi introdus în România, în scopul comercializării, peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme de heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piață de peste 880.000 de euro.

La data de 29 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 3 persoane bănuite (un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un cetățean român).

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a celor 3 bănuiți, pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost una de o importanță deosebită din prisma faptului ca destinatarii drogurilor ar fi fost membrii unor rețele de traficanți de droguri de mare risc specializați în distribuția de heroină, ce și-ar fi desfășurat activitatea în municipiul București și în județul Ilfov.

Una dintre aceste persoanele implicate este un bărbat, care ar fi alimentat piața ilegală de heroină și ar fi avut o metodă de distribuție deosebit de ermetică.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Sursa: Politia Romana

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *